Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 19.02.2017
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Tour of Oman

Mike Teunissen nam met Team Sunweb van 14 tot en met 19 februari deel aan de Tour of Oman. De eerste etappe van Al Sawadi Beach naar Naseem Park eindigde na 176.5 kilometer in een massasprint die gewonnen werd door de Noor Alexander Kristoff van Katusha-Alpecin. Teunissen eindigde als 71e.

De Belg Ben Hermans van BMC won op woensdag 15 februari de tweede etappe van Nakhal naar Al Bustan over 145 kilometer. Hermans was bergop de snelste in de sprint van een uitgedund peloton. Teunissen werd 43e op 1.03 min van Hermans.

De Deense ploeggenoot van Teunissen, Soren Kragh Andersen, won de derde etappe van Sultan Qaboos University naar Quriyat. Hij versloeg na 162 kilometer de Portugees Rui Costa (Team UAE Abu Dhabi) en klassementsleider Ben Hermans. Teunissen werd 65e op 2.28 min van zijn ploeggenoot.

De etappe op vrijdag van Yiti naar Ministry of Tourism eindigde na 118 km in een sprint die gewonnen werd door Kristoff die daarmee zijn tweede zege behaalde. Teunissen eindigde in een groepje op 5.26 min als 71e.

De Belg Ben Hermans boekte in de vijfde etappe van Samail naar Jebel Akhdar (Green Mountain) over 152.5 kilometer zijn tweede dagzege. Teunissen eindigde in een groepje op exact 6 minuten als 50e. Hermans verstevigde zijn leiderspositie in het algemeen klassement.

De slotetappe van The Wave naar Muttrah Corniche eindigde na 130.5 kilometer in een massasprint die gewonnen werd door Kristoff die zijn derde etappezege behaalde. Teunissen eindigde als 86e.

In het eindklassement werd Teunissen 48e.