Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 08.01.2017
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

NK Veldrijden

Op zaterdag 7 en zondag 8 januari werd in Sint Michielsgestel het NK veldrijden verreden. De eerste categorie op zaterdag was die van de nieuweling-meisjes. In deze titelstrijd onder winterse omstandigheden zagen we een goede start van Femke Gerritse. Zij kwam na een ronde als tweede door. Helaas kon zij deze positie niet behouden op het gladde parcours. Zij eindigde uiteindelijk als 7e. De nationale titel was voor Fleur van de Peet uit Den Haag. Puck Pieterse uit Amersfoort werd 2e en Shirin van Anrooij uit het Zeeuwse Kapelle werd 3e.

Na de nieuweling-meisjes reden de nieuwelingen hun kampioenschap. Hier behaalde plaatselijk favoriet Pete Uptegrove een 13e plaats. Luke Verburg uit Schiedam won de nationale titel voor Bodi Del Grosso uit Eelde en Pim Ronhaar uit Hellendoorn.

Bij de Masters 50+ was het een spannende strijd om de medailles. Hiervoor kwamen ook Michel Groenendaal en Frank Groenendaal in aanmerking. Groenendaal zag een mogelijke podiumplaats verloren gaan door een lekke band. Uiteindelijk eindigden Michel en Frank in elkaars gezelschap als 4e en 5e. Roland van Erp eindigde als 22e. De nationale titel was voor Jos Bogaerts uit Strijbeek. Lars Rietveld uit Oudewater won het zilver en Ton van Korven uit Diessen werd 3e.

Op zondag begon de tweede dag van het NK met de titelstrijd voor de junioren. Koen van Helvoirt behaalde hier een 7e plaats. Sjors van Zandbeek werd 28e, Marten Hanegraaf 39e en Jarno van Esch 46e. De nationale titel was voor Thymen Arensman uit Deil. Ryan Kamp uit Raamsdonkveer werd 2e en Luca Vreeswijk uit Someren werd 3e.

De elite/beloften reden een gecombineerd kampioenschap. Mathieu van der Poel uit Kapelle(B) won de wedstrijd en prolongeerde zijn nationale titel. Corne van Kessel uit Herentals(B) legde beslag op de zilveren medaille. Belofte Joris Nieuwenhuis uit Zelhem werd 3e voor Lars van der Haar uit Woudenberg. Nieuwenhuis is de nieuwe nationaal kampioen bij de beloften. Maik van der Heijden uit Schaijk legde beslag op het zilver terwijl uittredend kampioen Sieben Wouters het brons veroverde. Bjorn van der Heijden legde bij de beloften beslag op een 7e plaats. Niels Verbruggen werd 24e. Bij de elite eindigde Douwe Verberne als 12e. Rowan Bergmans werd als 17e geklasseerd.

Bij de vrouwen ging de nationale titel naar Marianne Vos uit Meeuwen. Lucinda Brand uit Rotterdam werd 2e en Sophie de Boer uit Amsterdam won brons. Pauliena Rooijakkers legde beslag op een 15e plaats. Karin Uyl werd 26e.