Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 18.12.2016
  • Type: Baan
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

NK Baan

In het 3e weekeinde van december werd in Apeldoorn NK wielrennen op de baan georganiseerd. Jarno van Esch en Carl Uptegrove namen op zaterdag 17 december deel aan het onderdeel Keirin. Van Esch behaalde in de 1e serie een 3e plaats en plaatste zich daarmee voor de finale. Uptegrove werd 6e in zijn serie en moest daardoor strijden voor plaats 7 t/m 12. In de finale behaalde van Esch een 5e plaats. Het was voor van Esch zijn eerste NK. Van Esch, die dit seizoen voor het eerst op de baan rijdt, reed het NK op een huurfiets. Voor Uptegrove was het ook zijn eerste NK. Hij eindigde als 12e.

Een dag later namen beide renners deel aan het NK sprint. In de eerste serie zette Uptegrove een 4e tijd neer en Van Esch een 8e. Van Esch moest toen sprinten tegen de renner die de snelste tijd neergezet had. Van Esch werd in twee sprints uitgeschakeld. Uptegrove moest sprinten tegen de renner die de 5e tijd neergezet had om de halve finale te bereiken. Dit lukte bijna nadat Uptegrove de eerste sprint won. Helaas verloor hij de tweede sprint en daarna ook de beslissende derde sprint. In de eindklassering werd Uptegrove 5e en Van Esch 8e.

Als afsluiting van het NK nam het tweetal nog deel aan het onderdeel scratch. Hierin werd Van Esch 7e en moest Uptegrove voortijdig de strijd staken.