Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 30.03.2014
  • Type: Weg
  • Categorie: Clubnieuws
  • Fotoalbum:
  • Video:

Belangrijke info over koersen in België

De Belgische Wielerbond heeft haar reglementen en werkwijzen aangepast. Dit is ook voor Nedelandse renners en rensters die in België willen gaan koersen belangrijk om te weten. Het betreft dopingcontrole na de wedstrijd en de maximale velghoogte voor renners t/m 16 jaar (nieuwelingen).

Allereerst het Belgische reglement met betrekking tot velghoogte. Dit zegt het volgende: ‘Enkel wielen met minimum 16 spaken en een velghoogte van maximaal 30 millimeter (remvlak inbegrepen)mogen gebruikt worden tijdens proeven en wedstrijden in alle disciplines (MTB, VELD, PISTE, WEG, Tijdrijden) door renners tot en met 16 jaar.’

Het tweede punt heeft betrekking op dopingcontrole na de wedstrijd. Daarbij is het van essentieel belang dat Nederlandse renners weten dat zij vanaf per direct niet alleen hun licentie dienen te tonen aan elke Belgische inschrijvingstafel, maar ook het nummer van hun mobiele telefoon waarop zij na de wedstrijd bereikbaar zijn laten noteren. Dit is een belangrijke – en wettelijk verplichte – instructie van NADO Vlaanderen en stelt zich tot doel om zij die – ondanks de duidelijke geldende richtlijnen – niet komen opdagen ter controle kunnen opgebeld worden om herinnerd te worden aan hun verplichtingen ter zake.

In bijgevoegde PDF staat een uitgebreide nieuwsbrief, waarin duidelijk wordt beschreven op welke wijze de dopingcontrole plaatsvindt.

Download hier de informatie.