Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 18.09.2016
  • Type: Weg
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Molenberg-Heerlen

Afgelopen zondag stonden er weer enkele jeugdrenners aan de start van de D&D Verhuur Jeugdronde van de Molenberg Heerlen.

Dit keer geen jeugdrenners aan de start in categorie 1 t/m 4 omdat er ook enkele renners aan de start stonden in de wielerronde van Bemmel.

Ook dit jaar was de Molenberg weer de scherprechter een klim met een lengte van 400 meter was voor vele renners een hele uitdaging.

In categorie 5 stonden Elise Uijen en Laszlo van Melis aan de start het was vrij snel duidelijk dat Elise de sterkste renster in de koers was ze reden weg met vier renners wat meteen gedurende de wedstrijd de koersverloop bepaalde,  dit werd mooi bekroont met een mooie overwinning boven op de Molenberg. Laszlo reed ook een goede wedstrijd en zat in een groepje achter de kopgroep en stranden op een mooie 7de plaats.

In categorie 6 stonden 4 renners van WV Schijndel aan het vertrek namelijk Max Mosmuller , Tijn Louwerensen , Stijn Peters en Tom van de Weijdeven. De koers werd vanaf de start hard gemaakt wat meteen een waar slagveld opleverden diversen groepjes over het gehele parcours. Op drie rondjes van het einde reed de winnaar alleen weg. Hier achter had een select gezelschap een groep geformeerd met Max Mosmuller 5de plaats en Tijn Louwerensen 8ste plaats. Achter dit groepje zat Tom van de Weijdeven die een verdienstelijke 13de plaats binnen haalden. Voor Stijn Peters was het weer zijn eerste wedstrijd naar wat blessure leed en reed de wedstrijd netjes uit op een 38ste plaats.

In categorie 7 stond Jody Jochems aan de start ook hier was het lastig en konden de renners zich op de Molenberg uitleven naar een paar ronden vormde
zich een kopgroep. Jody kon zich  goed staande houden in de 2de groep  op dit zware en technische parcours waardoor hij een mooie 13de plaats in de wacht sleepte.