Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 03.09.2016
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Ronde van Spanje, week 2

In de eerste etappe na de eerste rustdag In de Vuelta, welke ging van Colunga. Museo Jurásico naar Pena Cabarga over 168.6 kilometer, lukte het Koen de Kort om mee te zitten in de kopgroep. Niet alleen De Kort maakte deel uit van de kopgroep van 23 man, ook zijn teamgenoot Johannes Fröhlinger zat erbij. In aanloop naar de beklimming van de dag hield de Tinkoff ploeg van de Spanjaard Contador de voorsprong klein waardoor diverse renners van de kopgroep al vrij vlug aan het begin van de beklimming van 5.6 kilometer werden in gehaald. De laatste renner werd gepakt op 4 kilometer van de finish. Het waren toen de klassementsrenners die macht namen. De Kort eindigde uiteindelijk als 71e op 5:55 min. van de Engelsman Froome die zegevierde met klassementsleider Quintana in zijn kielzog

De dag goed doorkomen was het voornaamste doel van Koen de Kort tijdens de etappe van Los Corrales de Buelna naar Bilbao over 193.2 kilometer met enkele pittige klimmetjes na de lange vlucht van gisteren. Hij eindigde als 98e in een groep op 12 minuten van de Belgische winnaar Jens Keukeleire die de sprint van een uitgedund peloton won. De Kort werd onderweg tijdens de diverse beklimmingen goed bijgestaan door ploegmaat Johannes Fröhlinger.

De lange etappe van Bilbao naar Urdax-Dantxarinea over 213.4 kilometer kende voor de meeste renners een rustig slot. Nadat 11 renners, waaronder De Kort zijn ploeggenoot Tom Stamsnijder, het hazepad gekozen hadden, vond het peloton het wel goed. De 11 konden hun gang gaan en uiteindelijk eindigde het peloton met een achterstand van 33 minuten op de 11 renners. Stamsnijder moest helaas in de finale in de kopgroep het onderspit delven en werd 11e. De Kort eindigde in het grote peloton als 49e. "Het was een lange dag met veel hoogtemeters", aldus De Kort. "Maar tenminste wel met een redelijk tempo".

Op zaterdag 3 september werd de Koninginnerit van de Vuelta verreden. De etappe ging van Urdatx-Dantxarinea naar Aubisque over 196 kilometer. De etappe kende 3 beklimmingen van 1e categorie en de slotklim van buitencategorie naar Aubisque. Het was voor de renners van Giant-Alpecin een etappe om ongeschonden door te komen zonder al te veel krachtsverlies. Toen er een kopgroep van ruim 50 man wegreden zat er ook niemand van Giant-Alpecin bij. Koen kwam in een groep op 32:37 minuten van winnaar Robert Gesink als 85e over de eindstreep.