Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 04.09.2016
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Tour des Fjords(N)

Tim Kerkhof nam van woensdag 31 augustus tot en met zondag 4 september met Roompot - Oranje Peloton in Noorwegen deel aan de UCI 2.1 wedstrijd Tour des Fjords. In de eerste etappe van Os naar Bergen over 146.9 kilometer behaalde hij een 75e plaats in een groep op 1:27 min van de Australiër Leigh Howard van IAM Cycling. De finale was overigens zeer merkwaardig verlopen nadat het peloton in de finale een verkeerde tunnel werd ingestuurd. Hierdoor kwamen de renners die vooraan het peloton reden ineens achteraan en brak ook het veld in stukken.

In de tweede etappe van Stord naar Odda over 212.5 kilometer behaalde de Noor Alexander Kristoff zijn revanche op een dag eerder toen hij in verloren positie kwam. Kristoff versloeg Howard in de massasprint. Kerkhof eindigde als 28e.

De derde etappe van Ulvik naar Suldalsosen over 221 kilometer kende halverwege de etappe een zware beklimming waar het peloton in stukken uiteen viel. Kerkhof werd 71e in een groep op 25 minuten van Kristoff die zich nu de snelste toonde van een kopgroep van 6 renners.

Kerkhof eindigde in een de vierde etappe die ging van Stavanger naar Sandnes over 165.6 kilometer als 22e op 22 seconden van de Deen Asbjørn Kragh Andersen die de etappe won.

De slotetappe van Hinna Park naar Stavanger over 183.8 kilometer leverde wederom een overwinning op de voor de Noor Kristoff. Hij was de snelste van een kopgroep van 14. Kerkhof eindigde als 28e in een groep op 30 seconden.

Het algemeen klassement werd ook een prooi voor Kristoff. Kerkhof eindigde als 54e.