Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 11.04.2024
  • Type: Algemeen
  • Categorie: Clubnieuws
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bekijk de video

Lokale wielercoryfeeën in uniek nagesprek op 11 april in 't Spectrum na de film De Acht (van Chaam)

Op 11 april wordt in het Spectrum te Schijndel de documentaire De Acht vertoond. Na afloop van de film vindt er een uniek nagesprek met lokale wieler coryfeeën; Henk Mutsaars, Gerry van Gerwen en Andre Gevers plaats in de podiumzaal! Meer info treft u aan op https://spectrumschijndel.nl/de-acht/

De Acht

De koers staat nooit stil...

De Acht van Chaam wordt sinds 1933 georganiseerd in het Brabantse dorp Chaam. In de heroïsche documentaire De Acht – de koers staat nooit stil… volgen we de vrijwilligers die ieder jaar weer een klein wonder verrichten. Met veel liefde, veerkracht en doorzettingsvermogen biedt dat kleine dorpje ieder jaar dapper weerstand tegen de snel veranderende buitenwereld. Eén dag per jaar stijgt het dorp boven zichzelf uit. De wielerkoers is zelfs uitgeroepen tot immaterieel erfgoed.

De koers is niet alleen van levensbelang voor de leefbaarheid van het dorp, dat is het ook voor de leden van het comité: “zonder koers ben ik toch wel een klein zielig menneke”, zegt een van hen.

Als corona uitbreekt en een van de belangrijkste vrijwilligers overlijdt (Theo was al 50 jaar lid!), staat het belangrijkste evenement van Chaam danig onder druk.

De Acht

De tickets voor deze filmvertoning zijn inclusief één drankje en na afloop is er ontmoeting met speciale gasten.

Tickets

Details
Dag Donderdag
Datum 11 april 2024
Zaal Podiumzaal
Aanvang 20.00 uur
Duur 63 minuten
Prijs € 10,50