Accommodatie en de toekomst

In Schijndel heeft Wielervereniging Schijndel een accommodatie, de Leemputbaan. Deze accommodatie wordt gedeeld met Schaats en Skeeler Vereniging Thialf Schijndel. De laatste is eigenaar van een gebouw waar WV Schijndel gebruik mag van maken. Inmiddels is de bouw van een eigen clubgebouw in volle gang. De accommodatie is gelegen achter zwembad De Molen Hey. Op het complex is er ook een gebouw wat beheert wordt door Petanque vereniging "Wij liggen" welke bestaat uit twee grote hallen met binnenbanen, een kantine en diverse buitenbanen.

De baan bestaat in de zomer uit 2 geasfalteerde banen van 400 en tot voor kort een baan van 860 meter lengte. Deze worden gebruikt voor het skeeleren en wielrennen.

In de wintermaanden wordt een gedeelte van accommodatie omgetoverd tot een natuurijsbaan met een 400 meter wedstrijdbaan. Daarnaast is er voor de wielrenners een veldritparcours aangelegd op het noordelijke gedeelte van het terrein.

Het adres van het in aanbouw zijnde clubgebouw van WV Schijndel is: Leemputtenweg 5, 5482 ZZ te Schijndel

De wens van WV Schijndel was om de bestaande wielerbaan uit te breiden tot een baan van maar liefst 1600 meter. Het is de verenigin gelukt om de uitbreiding op te nemen in de begroting van de gemeente Schijndel voor 2016. De begroting werd eind 2015 goedgekeurd door de gemeenteraad van Schijndel en in 2016 is er gestart met het papierwerk voor de aanleg ervan. De administratieve werkzaamheden hebben wat meer tijd nodig gehad dan gepland. Hierdoor werd er pas in de herfst van 2017 met de uitbreiding van het huidige parcours, de bouw van een clubgebouw en de aanleg van LED verlichting begonnen.

Op woensdag 1 november 2017 werd begonnen met het asfalteren van de uitbreiding waarna er op donderdagmiddag 2 november een volwaardige wielerbaan lag.

Hiernaast een tekening van de uitbreiding van de wielerbaan van 860 meter tot 1600 meter.

In de winter, wanneer de zogenaamde bak, onder water staat blijft er nog een ronde over van 1000 meter over of twee gescheiden rondes van respectievelijk 650 meter en 450 meter

Door de uitbreiding wordt er afscheid worden genomen van de lus om het petanquegebouw heen. Deze afscheiding zal worden gerealiseerd door middel van een bestaande heg en een te plaatsen hekwerk. Het gebouw van de petanquevereniging wordt aangeduid met het adres Leemputtenweg 3, 5482 ZZ te Schijndel.

Naast de verharde wielerbaan wordt er ook gekeken om op en rondom de baan een permanent veldrit parcours te realiseren. Hier kan pas mee worden begonnen wanneer de wielerbaan er helemaal ligt. Streven is om dit voor het veldritseizoen 2017/2018 gerealiseerd te hebben.

‚Äč