Accommodatie en de toekomst

In Schijndel heeft WV Schijndel een accommodatie, de Leemputbaan. Deze accommodatie wordt gedeeld met Schaats en Skeeler Vereniging Thialf Schijndel. De laatste is eigenaar van een gebouw waar WV Schijndel gebruik mag van maken. De accommodatie is gelegen achter zwembad De Molen Hey. Op het complex is er ook een gebouw wat beheert wordt door Petanque vereniging "Wij liggen" welke bestaat uit twee grote hallen met binnenbanen, een kantine en diverse buitenbanen.

De baan ansich bestaat in de zomer uit 2 geasfalteerde banen van 400 en 860 meter lengte. Deze worden gebruikt voor het skeeleren, wielrennen en hardlopen.

In de winter wordt een gedeelte van accommodatie omgetoverd tot een natuurijsbaan met een 400 meter wedstrijdbaan. Daarnaast is er voor de wielrenners een veldritparcours aangelegd op het noordelijke gedeelte van het terrein.

Adres: Sportcomplex "De Leemput Leemputtenweg 3 5482 ZZ  SCHIJNDEL

Hier tref je een panorama foto aan van de complete baan genomen in het najaar van 2004.

 

De wens van Wielervereniging Schijndel is om de bestaande wielerbaan uit te breiden tot een baan van maar liefst 1600 meter. Het is WV Schijndel gelukt om de uitbreiding op te nemen in de begroting van de gemeente Schijndel voor 2016. De begroting werd eind 2015 goedgekeurd door de gemeenteraad van Schijndel en in 2016 is er gestart met het papierwerk voor de aanleg van. De administratieve werkzaamheden hebben wat meer tijd nodig dan gepland. Hierdoor zal er pas in 2017 met de uitbreiding van het huidige parcours, de bouw van een clubgebouw en de aanleg van LED verlichting worden begonnen.

Hiernaast de geplande uitbreiding van de wielerbaan van 860 meter tot 1600 meter.

In de winter, wanneer de zogenaamde bak, onder water staat blijft er nog een ronde over van 1400 meter over.

Wanneer de uitbreiding gereed is kan er afscheid worden genomen van de lus om het petanquegebouw heen.

Naast de verharde wielerbaan wordt er ook gekeken om op en rondom de baan een permanent veldrit parcours te realiseren. Hier kan pas mee worden begonnen wanneer de wielerbaan er helemaal ligt. Streven is om dit voor het veldritseizoen 2017/2018 gerealiseerd te hebben.

‚Äč