Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 24.03.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

KNWU Toekomstcup - Bergomloop Berg en Terblijt: gastrenster Maria Okrucińska zegeviert

Op zondag 24 maart stonden de nieuwelingen(m/v) en junioren(m/v) aan het vertrek van de Bergomloop in Berg en Terblijt, welke onderdeel uitmaakt van de KNWU Toekomstcup. In deze wedstrijd wordt de Geulhemmerberg (800 meter tegen 5,5%) iedere ronde beklommen, waardoor, samen met de uitloper van ook 800 meter, vele hoogtemeters zijn overwonnen.

De wedstrijd voor nieuwelingen jongens ging over 17 rondes, welke goed waren voor 50 kilometer koers. In deze wedstrijd reed Jason van de Beeten naar een 42e plaats. Hij werd gevolgd door Lars Broeren en Bart van Bijnen, die 52e en 53e werden. Andries Knapen en Cas Metten werden 81e en 87e.

In de wedstrijd voor junioren heren reed Thijs Dahler naar een nette 5e plaats. Bas van Heeswijk en Job Stam kwamen als 21e en 36e over de meet. Ties Verbruggen, Mendo van Leeuwen en Lucas Demuyt werden respectievelijk als 61e, 63e en 66e geklasseerd.

Na de wedstrijden voor de heren, werden de wedstrijden voor de nieuweling-meisjes en junior-vrouwen verreden, waarbij de nieuweling-meisjes 1 minuut na de junior-vrouwen van start gingen. In de wedstrijd voor de nieuweling-meisjes had WV Schijndel in de persoon van Maria Okrucińska uit Polen een gastrenster in de gelederen. En deze jonge dame blijkt een uitzonderlijk talent aangezien zij solo naar de groep van junior-vrouwen toe reed en alle junior-vrouwen, op de eerste vier rensters in koers na, achterhaalde. Zij zegevierde dus ook ruimschoots. Noï Moes reed bij de junior-vrouwen in het uitgedunde peloton achter de vier koplopers naar een 6e plaats. Ava Alleblas en Nanet Huising kwamen als 13e en 15e over de finish. Akira Koolbergen werd 22e, Renske Peters 27e en Michelle Maas 40e. In verder uitslag van de nieuweling-meisjes legde Riva Hanegraaf op ruim 4 minuten van haar tijdelijke ploeggenote beslag op[ een 22ste plaats. Een minuut daarachter eindigde als 28ste en Lynn van Leeuwen als 35ste. Een minuut daar weer achter werd Sigrid van der Wal als 37ste geklasseerd en Froukje van Wijgerden als 39ste.

Foto's met dank aan o.a. Bjorn van der Schoot & Frans Knapen