• Type: Veldrijden
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:

Podiumplaatsen in de International Cyclo-Cross Bad Salzdetfurth (D)

In het weekend van 7 en 8 oktober werd in Bad Salzdetfurth (D) een cyclocross wedstrijd verreden voor junioren en elite.

Dag 1: Zaterdag 7 oktober

Op de eerste dag wist Cas Krebbers na ruim 37 minuten koers bij de junioren naar een 11e plaats te rijden. Puck Langenbarg wist met 41 seconden voorsprong naar een overwinning te rijden bij de junioren vrouwen. Guus van den Eijnden reed in zijn nieuwe outfit bij elite/belofte-mannen naar een 10e plaats. Larissa Hartog kwam bij de dames elite als 2e over de meet. Isa Nomden eindigde als 6de.

Dag 2: Zondag 8 oktober

In de wedstrijd voor junioren wist Cas Krebbers naar een zeer nette 10e plaats te rijden in het internationale deelnemersveld. Puck Langenbarg werd, na de overwinning van een dag eerder, 2e. Bij de heren elite werd Guus van den Eijnden 11e. Isa Nomden eindigde als 5de bij de vrouwen waar Larissa Hartog op slechts 8 seconden 3e werd en daarmee wederom op het podium zou staan. Maar dit was wel na een val waarvan de gevolgen erger waren dan in eerste instantie gedacht. In plaats van op het podium te gaan staan waren haar verwondingen zo ernstig dat ze per ambulance naar het ziekenhuis moest. In het Duitse ziekenhuis werd haar vinger gehecht en de wond aan haar gezicht gelijmd. De röntgenfoto’s die van haar schouder zijn gemaakt, wijzen mogelijk op een of meerdere fracturen. Daarvoor wordt Hartog maandag in Nederland verder onderzocht.

‘Ik had vandaag een goede dag in Bad Salzdetfurth. Hele wedstrijd gereden voor de overwinning en goed het spelletje voor de winst gespeeld. Bij ingaan van de laatste ronde zat ik op een klein gaatje achter de eerste twee, maar dit kon ik in de laatste ronde net op tijd dicht rijden. Op laatste trap de kop genomen om vervolgens alles te geven tot de finish. In de laatste bocht ging het helaas mis en werd ik door m’n Duitse concurrente van de fiets afgereden. Ik ben hard onderuit gegaan, maar van de adrenaline weer opgestapt en nog naar derde plaats gebold. Na de finish direct op de grond gezakt van de pijn en schrik. Ik ben met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar ze röntgenfoto’s hebben gemaakt van mijn vinger en schouder, ook hebben ze mijn vinger gehecht en stukje van m’n gezicht bij elkaar gelijmd. Op de röntgenfoto’s zien ze mogelijk twee fracturen bij mijn schouder, dus ik moet in Nederland een MRI laten maken. Ik heb nu voor komende 5 dagen antibiotica en door de hechtingen in mijn vinger mag ik 2 tot 3 weken geen wedstrijden rijden. Ik zit nu met mijn hand in verband en arm in mitella. Flink balen om een mooi weekend zo af te sluiten.’, aldus Larissa