Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 22.08.2023
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Femke Gerritse naar SD Worx

Team SD Worx heeft zich voor de komende drie jaar (tot en met 2026) versterkt met de 22-jarige Femke Gerritse. Hiermee heeft het team een jong talent gecontracteerd dat zich hoopt te ontwikkelen in het kortere explosieve klimwerk en op de langere beklimmingen.

De Rosmalense komt, nadat ze vanaf de opleidingsploeg van WV Schijndel doorstroomde in 2021, momenteel uit voor Parkhotel Valkenburg. In navolging van onder andere Lorena Wiebes en Demi Vollering, maakt ze nu de overstap naar SD Worx. Gerritse: ,,Zij hebben me verteld hoe goed alles georganiseerd is. Zij zijn heel enthousiast over hun overstap en hebben in hun eerste jaar bij Team SD Worx al grote stappen kunnen zetten. Ik ben nu ook toe aan de overstap naar een WorldTour-team en ben overtuigd dat ik me in deze ploeg verder kan ontwikkelen.”

De jongeling hoopt zich in het team van Tour-winnares Vollering en wereldkampioen Lotte Kopecky vooral in het klimwerk te ontwikkelen. ,,Ik kom het beste tot mijn recht op de kortere, explosievere klimmen. Heuvelklassiekers als de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik maar ook de Strade Bianche moeten mij liggen. In de Tour de France Femmes, maar ook in de Tour of Scandinavia heb ik gezien dat ik op de langere klimmen ook goed uit de voeten kan.”

Sportief manager Danny Stam volgt Femke Gerritse al een hele tijd. “In diverse wedstrijden waar geklommen moest worden zagen we het talent van Femke om bergop te rijden. We kregen ook goede signalen van diverse rensters uit ons team die met haar gereden hebben. In de aanloop naar de Tour de France Femmes was zij afgelopen zomer met ons mee om enkele ritten te verkennen. Toen merkten we dat ze goed bij ons team past. Wij hebben vertrouwen dat ze nog de nodige stappen kan zetten en hebben haar daarom ook een driejarig contract aangeboden”, aldus Stam. 

Juist dat driejarig contract was een positieve verrassing voor Gerritse. “Het was voor mij al prachtig dat het beste team uit het vrouwenpeloton interesse in mij had. Dat ze mij een contract tot eind 2026 aanbieden geeft aan dat ze veel vertrouwen in mij hebben. Dat betekent ook dat ik in deze ploeg de kans krijg om me verder te ontwikkelen.”