Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 26.07.2023
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Acht van Chaam: Ties Verbruggen zegeviert

Op woensdag 26 juli stond voor vele renners van WV Schijndel de Acht van Chaam op het programma. Dit jaar op een volledig vernieuwd parcours waarbij de techniek volop op de proef werd gesteld, want in het rondje van 2500 meter zaten maar liefst 12 bochten. Al in de vroege ochtend was het publiek in flinke getale aanwezig, om later op de dag onder andere Mathieu van der Poel, Jasper Philipsen en Wout Poels te kunnen zien strijden. 

Op deze lange wielerdag in Chaam mochten de nieuwelingen de spits afbijten, waarbij WV Schijndel zich direct goed liet zien. Na een snoeiharde start scoorde Lucas Demuyt al direct premies en punten voor de leidersprijs. De regelmatigste in dit klassement was uiteindelijk Cas Krebbers die samen met Jaap van der Linden ook goed ploegenspel liet zien. De grootste voorsprong was er voor solist Bas van Heeswijk die twee ronden voor het einde ingerekend werd. Toen zag Ties Verbruggen zijn kans en in de laatste ronde demarreerde hij en kwam solo als winnaar over de finish! 8e, 9e en 10e werden respectievelijk Cas, Bas en Lucas. Jaap werd op een lekke band 27e.

In de wedstrijd voor de nieuwelingen en junioren vrouwen sprintte Lisa van Heel naar een 8e plaats. Lynn van Leeuwen finishte kort daarachter en werd als 17e geklasseerd.

Om 12 uur gingen de junioren en amateurs in een gecombineerde wedstrijd van start. In de pelotonsprint, achter een kopgroep van vier, wist Joris de Mönnink een 9e plaats te behalen en werd snel gevolgd door Jos van der Heijden en Luca van Oudheusen die respectievelijk als 11e en 16e werden geklasseerd. Mendo van Leeuwen reed te wedstrijd netjes uit en kwam zo als 42e over de meet.

In de wedstrijd voor vrouwen finishten diverse leden van WV Schijndel net achter de kopgroep van drie. In deze pelotonsprint werden Femke Gerritse 4e, Fem van Empel 7e, Sanne van Heel 8e, Céline van Houtum 13e, Lisa van Helvoirt 18e, Laura Molenaar 19e, Fenna Hoegee 21e, Iris Timmermans 24e en Yuli van der Molen 32e. Jony van den Eijnden en Lisa van Belle werden als 36e en 42e geklasseerd.