Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 03.02.2023
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Guus van den Eijnden en Fem van Empel met Nederlands Team wereldkampioen veldrijden op Mixed Relay

Het Nederlandse team, met daarbij Guus van den Eijnden en Fem van Empel, is op vrijdag 3 februari in Hoogerheide op het WK veldrijden, wereldkampioen geworden op de Mixed Relay.

Het team bestond verder uit Leonie Bentveld, Tibor del Grosso, Laura Molengraaf en Ryan Kamp. Er moesten in totaal zes ronden worden worden afgelegd waarbij elke renner/renster 1 ronde voor hem/haar rekening nam.

Tibor del Grosso (belofte-mannen) ging als eerste van start. Hij werd afgelost door Guus (junior-mannen). Na Guus kwam Laura Molengraaf (junior-vrouwen) in actie. Zij werd afgelost door Leonie Bentveld (belofte-vrouwen). Na Bentveld was het de buurt aan Fem (elite-vrouwen). Zij breidde de voorsprong van Nederland flink uit waarna Ryan Kamp (elite-mannen) het klusje mocht klaren.

Op de finish had Kamp voor Nederland een voorsprong van 31 seconden op Groot Brittanië. België legde op 33 seconden beslag op het brons.

Foto: Het Nederlands Team met bondscoach Gerben de Knegt met in het midden van de onderste rij Fem van Empel en Guus van den Eijnden (met dank aan: Team Jumbo-Visma)