Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 25.06.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

NK op de weg, dag 2: Puck Langenbarg Nederlands Kampioene!

Van 24 t/m 26 juni werd in het Drentse Wijster op en rondom de VAM-berg het NK op de weg verreden. De tweede dag van het NK op de weg stond helemaal in het teken van vrouwenwielrennen met drie dames wedstrijden.

Op zaterdagochtend gingen de nieuweling-meisjes om 9.30 uur van start voor hun titelstrijd over 53 kilometer. Bij de eerste doorkomst was het Puck Langenbarg die als eerste bovenkwam en de forcing voerde. Ook Joëlle Eenkhoorn zat toen nog voorin. Bij de tweede doorkomst hadden 9 rensters zich los gemaakt van het peloton met daarbij Puck. Joëlle kon helaas de oversteek niet meer maken en viel terug in het peloton. Vooraan manifesteerde Puck zich goed, ze reed erg attent in deze groep van kanshebbers voor de nationale titel. In de laatste beklimming van de VAM-berg naar de finish zette zij aan voor een krachtige sprint. Niemand wist haar meer te achterhalen waardoor zij kampioen van Nederland werd en WV Schijndel voor de tweede maal, na Femke Gerritse in 2017, bij de nieuweling-meisjes op de weg een nationale titel bezorgde. Joëlle eindigde in het peloton op 1:40 min. als 21ste.

Om 11.30 uur was er het kampioenschap van de junior-vrouwen over 70 kilometer. Babette van der Wolf behaalde hier een 7de plaats op een minuut van de eenzame vluchtster Nienke Vinke die na de titel bij het tijdrijden ook de titel op de weg pakte. Lisa van Heel werd vlak achter Babette 14de. Jony van den Eijnden volgde op 1:16 min. met een 16de plaats. Dewy van Gijsel werd 22ste op 1:48 min.

Later op middag volgde het NK voor de elite-vrouwen & belofte-vrouwen met contract over 123 kilometer. Van de 85 deelneemsters waren er maar liefst 13 lid van WV Schijndel. Karlijn Swinkels, rijdend voor Jumbo-Visma, was de beste van hen in de uitslag, zij werd 9de op 11 seconden van de winnares. Dat was haar ploeggenote Riejanne Markus die zegevierde door in de sprint af te rekenen met Shirin van Anrooij. Lorena Wiebes was Marianne Vos te snel af voor het brons op 7 seconden van Markus. Elise Uijen eindigde als 31ste op 6:02 min. terwijl Femke Gerritse 32ste werd op 6:24 min. Lieke Nooijen werd 34ste op 9:09 min. met in haars kielzog Anne van Rooijen die 37ste werd. De acht anderen moesten voortijdig de strijd staken.

Foto's met dank aan Björn van der Schoot

Zondag 26 juni is er het NK voor de elite-vrouwen & belofte-vrouwen zonder contract, dus vrouwen die voor een club rijden over 112 kilometer en 's-middags elite-mannen zonder contract over 126 kilometer.