Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 12.06.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Wielerdag Noordenveld: Lisa van Helvoirt zegeviert

In en rondom Noordenveld werd op zondag 12 juni de Wielerdag Noordenveld georganiseerd. Voor de nieuwelingen en junioren stond deze dag in het teken van de topcompetitie. Voor de elite/beloften mannen en de elite/beloften vrouwen was het een wedstrijd in het kader van de clubcompetitie. 

De nieuwelingen reden een wedstrijd 75 kilometer (4 ronden). Vijf koplopers bleven een groep van 14 renners ruim 2 minuten voor. Op 3:43 min. volgde het peloton. In deze groep eindigde Cas Krebbers als 30ste. Sven van Wijgerden werd 39ste en Lucas Demuyt 41ste.  Bas van Heeswijk eindigde in een groep op 7:33 min. als 58ste.

Voor de junioren stond er een wedstrijd  over 117 kilometer (6 ronden) op het programma. Maar 34 renners brachten deze wedstrijd tot een goed einde. Sjoerd van der Linden was een van hen. Hij eindigde als 28ste in een groep acht renners die 3:45 min. achterstand hadden op kopgroep. Alle andere junioren van WV Schijndel moesten voortijdig de strijd staken, zoals Ed Uptegrove door een valpartij.

Ook de vrouwen moesten 117 kilometer afleggen in en rondom Noordenveld. Er was een levendige wedstrijd waarin de vrouwen van WV Schijndel weer volop actief waren. Ze waren bij diverse ontsnappingen betrokken. Zo ook bij het moment waar Lisa van Helvoirt samen met drie andere rensters wegreed uit het peloton. Zij kregen even later gezelschap van vier andere rensters met daarbij ook Rose Kloese. Nog één renster wist de overstap te maken waardoor er 9 rensters aan de leiding reden. De concurrentie zat niet stil en de negen vooraan hadden lange tijd, wel zo'n 50 kilometer, een minimale voorsprong. Maar toen de voorsprong op liep naar meer naar een minuut met nog zo'n 10 kilometer te gaan zag het er goed uit.  In de sprint van de kopgroep toonde Lisa zich de snelste en behaalde daarmee de lang gewenste overwinning. Sinds de jeugd had zij niet meer op de hoogste trede van het erepodium gestaan en nu was het eindelijk weer zover. Een mooie zege en ook nog in een klassieker. Rose eindigde als 8ste. Scarlett Souren won de sprint van het peloton voor plaats 10 op 43 seconden van Lisa. Cecilia van Zuthem werd 14de, Dorien Hoog Antink 17de en Maaike de Heij 20ste.

Het BHST Cycling bestaande uit Stijn Hanegraaf, Sjors van Zandbeek, Pete Uptegrove, Koen van Helvoirt, Marijn van Vlerken en Bart van der Doelen nam deel aan de klassieker voor elite/beloften over 174 kilometer (9 ronden) in het kader van de clubcompetitie. Helaas waren de wielergoden onze renners niet goed gezind en waren de meeste slachtoffer van een massale valpartij die zo rond plaats 25/30 in het peloton plaats vond. Zo brak Pete zijn fiets en moest Bart naar het ziekenhuis ter controle. Hij kwam er met uiteindelijk schaafwonden nog goed vanaf. Uiteindelijk bleven er twee groepen renners in koers. Een voorste groep van 37 renners en een groep van 33 renners. In de tweede groep zat Stijn, hij eindigde als 57ste. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Foto's met dank aan o.a. SportFoto (Dick Soepenberg)