Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 24.04.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Lisa van Heel wint in Geldrop

Op zondag 24 april werd de Ronde van Geldrop verreden. De eerste wedstrijd van de dag was de wedstrijd voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen over 40 kilometer. Lisa van Heel toonde zich hier de snelste en won met lichte voorsprong op de naaste concurrentie de wedstrijd.

Daarna gingen de nieuweling-mannen van start voor een wedstrijd over 40 kilometer. Twee renners wisten hier uit de greep van het peloton te blijven. In dit peloton, wat op zo'n 50 seconden binnen kwam, eindigde Lucas Demuyt als 10de. Niels Hanegraaf werd 12de, Mendo van Leeuwen 14de, Bram Vugts 20ste, Sven van Wijgerden 21ste en Thijs Dahler als 28ste. Luc Tobie werd 35ste en Joost Konings 36ste, Thijs Beckers 41ste en Job Stam 46ste.

De volgende categorie die van start ging was die van de junioren. Ook hier waren twee renners vooruit. Ed Uptegrove won op 9 seconden de sprint van het peloton en mocht het erepodium op met een 3de plaats. Cas Nuijens eindigde als 10de. Max van Heeswijk eindigde in een groep op 46 seconden als 26ste en Robin Pricken als 35ste.

Tot slot was er een wedstrijd over 80 kilometer voor elite/belofte-mannen. Een kopgroep van 7 renners bepaalde hier het wedstrijdbeeld. Achter deze 7 sprintte Stijn Hanegraaf in het peloton naar een 13de plaats. Dit was net voor Pete Uptegrove die 14de werd terwijl Jordi van Heijst als 16de eindigde. Tijn Louwerensen werd 21ste en Paul Gruithuijzen 27ste.