Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 10.02.2022
  • Type: Algemeen
  • Categorie: Clubnieuws
  • Fotoalbum:
  • Video:

Afscheid van Albert Ketelaars als trainer

Op donderdag 10 februari 2022 was het zover, de laatste training door Albert Ketelaars. De laatste veldrittraining van het seizoen vormde tevens de afsluiting van het trainerschap van Albert Ketelaars bij WV Schijndel. Door de jeugdcommissie was een verrassingsactie op touw gezet onder het mom van dat de prijswinnaars van de worstenbroodjesactie gehuldigd zouden gaan worden. Deze werden inderdaad ook gehuldigd maar de aanwezigheid van Alberts vrouw Marion verraadde al dat er iets anders aan zat te komen. Bestuurslid jeugdzaken Roel van der Heijden nam het woord en hij memoreerde dat Albert al ooit vrijwilliger van het jaar was bij de KNWU en al erelid bij de vereniging. Hij riep Albert naar voren en noemde enkele uitdrukkingen van Albert zoals "voor mei, geen blote dij", refererend aan het feit dat tot mei er niet in korte broek gefietst dient te worden.

Na Roel was het de opvolger van Albert, André Rijkers die het woord nam. André dankte uitgebreid Albert maar voordat hij dat deed liet hij Albert plaatsnemen op het erepodium, op de hoogste trede. De plek die hij verdient. Geflankeerd door zijn echtgenote werd Albert er op gewezen hoeveel trainingen hij in 27 jaar verzorgd had en hoeveel kilometers hij voor de vereniging gemaakt had. Ook kwam er nog een prachtige anekdote voorbij over een bidon en een gast in een ploegleiderswagen die tijdens een wedstrijd een sanitaire stop diende te maken.

Na het nodige gelachen te hebben en een welverdiend applaus nam ook bestuurslid Technische zaken Angelo van Melis het woord en deze refereerde ook aan de inzet van Albert bij de andere categorieën dan alleen maar de jeugd. Ook werd er gesproken over hoe dit afscheid tot stand kwam. Tot slot nam Albert zelf het woord en bedankte iedereen. Hij was blij dat er bij de jeugdbegeleiding zich veel jongeren hebben aangemeld. Het doet hem deugd om te zien dat naast een goede opvolger zoals Andre er ook nu diverse jongeren zich betrokken voelen bij de vereniging. Daarna ontving Albert een grote mand met diverse cadeaus van de renners en rensters en was er ook nog een cadeau namens de jeugdcommissie.

Albert (en Marion) bedankt!