Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 05.09.2021
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Watersley Womens Challenge U19

Van 3 t/m 5 september werd er in Limburg de Watersley Womens Challenge voor junior-vrouwen verreden in het kader van de UCI Nations Cup.

De eerste etappe van deze 3-daagse werd verreden op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. De etappe eindigde na 1.24.09 uur in een massasprint. De sprint werd gewonnen door de Amerikaanse Makayla Macpherson. Babette van der Wolf eindigde als 3de.terwijl Mijntje Geurts 5de werd. Mijntje was overigens nog in de eerste ronde gevallen maar kon vrij snel weer aansluiting vinden bij het peloton. Britt Kerste werd in dezelfde tijd 27ste. In deze massasprint deed zich nog een valpartij voor bij Scarlett Souren ten val kwam. Zij werd als 42ste geklasseerd in dezelfde tijd als het peloton.Jony van den Eijnden eindigde in een groep op 2.09 min. als 69ste.

Op zaterdag 4 september stond er een individuele tijdrit over 12 kilometer op het programma. Scarlett behaalde achter de Engelse Zoe Backstedt op 37 seconden een mooie 2de plaats. Babette eindigde op 1.07 min. als 9de. Britt werd 32ste op 1.50 min. Jony eindigde als 53ste.  Mijntje moest helaas voortijdig de strijd staken. Helaas kon Mijntje niet deelnemen aan de tijdrit. Het gevolg van de val van een dag eerder was een lichte hersenschudding waardoor het niet verantwoord was om nog verder deel te nemen aan deze driedaagse.

De slotetappe over 73 kilometer te Sittard-Geleen werd een slijtageslag. Van 107 gestarte rensters zouden er maar 59 de wedstrijd tot een goed einde brengen. Een kopgroep van vier rensters met daarbij de Amerikaanse Makayla Macpherson en de Engelse Flora Perkins en de Duitse Linda Riedmann domineerden de wedstrijd. Riedmann won de wedstrijd voor Perkins en Macpherson. In de eerste groep achtervolgers eindigde Babette als 13de op bijna 3 minuten. Britt werd 24ste en Scarlett eindigde als 34ste. Jony moest voortijdig de strijd staken.

Het algemeen klassement werd gewonnen door Perkins voor Macpherson en Riedmann. Scartlett eindigde op 2.58 min. als 8ste en Babette werd 9de op 3.10 min. Britt werd 20ste op 4.03 min.

In het jongeren klassement werd Babette 3de.