Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 05.09.2021
  • Type: Baan
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

WK wielrennen op de baan voor junioren (m/v) : Zilver voor Marith Vanhove, brons voor Yuli van der Molen

Van 1 t/m 5 september werd in de Egyptische hoofdstad Cairo het WK op de baan voor junioren verreden. Op de eerste dag werd de titelstrijd op het onderdeel scratch verreden. Yuli van der Molen en Marith Vanhove wisten zich in de middag in hun series over 5 kilometer te plaatsen voor de finale.In deze finale over 7.5 kilometer wist Marith een zeer mooie 2de plaats te behalen. De Duitse Jette Simon veroverde het goud terwijl de Italiaanse Valentina Basilico het brons pakte. De uitslag kwam overigens pas tot stand nadat de jury de uitslag gecorrigeerd was. Er was namelijk een ronde te veel afgelegd. Yuli eindigde als 7de.

Marith en Yuli namen op vrijdag 3 september deel aan de omnium. Yuli behaalde na vier onderdelen een mooie 5de plaats. Marith eindigde als 10de.

Marith nam op zaterdag 4 september deel aan de tijdrit met staande start over 500 meter. Zij behaalde een mooie 4de plaats en zette daarbij een Belgisch record neer.

Op de slotdag nam Yuli met haar landgenote Nienke Veenhoven nog deel aan de Madison. Yuli en Nienke wisten een mooie 3de plaats te behalen waardoor Yuli met een bronzen medaille het WK kon afsluiten.

Foto's met dank aan Tim de Boer