Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 05.09.2021
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Benelux Tour

Van 30 augustus tot en met 5 september werd in Nederland en België de Benelux Tour verreden. Op maandag 30 augustus werd de eerste etappe verreden welke ging van Surhuisterveen naar Dokkum ober 169.9 kilometer. Een groep van 33 rensters ging in de straten van Dokkum op de eindstreep af. In de sprint, die gewonnen werd door de Belg Tim Merlier, eindigde Mike Teunissen als 9de. Mike, die onderweg nog bonificatieseconden behaalde in de tussensprints, staat nu 4de in het algemeen klassement op 6 seconden van Merlier.

Op 31 augustus werd er in Lelystad een individuele tijdrit over 11.1 kilometer verreden. Mike behaalde in deze tijdrit, die gewonnen werd door de Zwitser Stefan Bissiger, een 44ste plaats.

In de etappe op woensdag 1 september wisten 5 renners uit de greep van het peloton te blijven. Aan het einde van de etappe van Essen(B) naar Hoogerheide over 168.3 kilometer hadden de vluchters van de dag nog 4 seconden over op een aanstormend peloton. Mike sprintte in dit peloton naar een 11de plaats.

Op donderdag 2 september werd er in België de etappe Aalter naar Ardooie over 166.1 kilometer verreden. Deze etappe eindigde in een massasprint waarbij de Belg Tim Merlier zijn tweede etappezege behaalde. Mike eindigde als 27ste.

De vijfde etappe ging van Riemst naar Bilzen over 192 kilometer. Klassementsleider Stefan Bisseger had moeite met de vele Limburgse heuvels en moest in de slotfase het peloton laten gaan. De Australiër Caleb Ewan won de massasprint. Mike eindigde als 7de. In het algemeen klassement bezette Mike een 12de plaats op 33 seconden van de nieuwe Zwitserse leider Stefan Küng.

Op zaterdag 4 september vond de etappe Ottignies-Louvain-la-Neuve naar Houffalize over 207.6km plaats. De Italiaan Sonny Colbrelli wist deze etappe op zijn naam te schrijven. Hij had 42 seconden voorsprong op een groep van 7 renners met daarbij Mike zijn ploeggenoot Tom Dumoulin. Mike eindigde als 12de in een groep op 1.02 min. Colbrelli nam door zijn zege de leiding in het algemeen klassement. Mike klom naar een 9de plaats.

De slotetappe op zondag 5 september ging van Namen naar Geraardsbergen over 177.9km. De etappe werd gewonnen door de Sloveen Matej Mohoric. Mohoric had 11 seconden voorsprong op zijn ploeggenoot Colbrelli en 15 seconden op Dumoulin. Mike eindigde in een groep op 24 seconden als 16de.

Het eindklassement werd gewonnen door Colbrelli voor Mohoric. Mike werd 10de, een plaats achter ploeggenoot Dumoulin.