Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 22.08.2021
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

9th Tour of Norway(2.Pro): Mike Teunissen 3de in eindklassement

Mike Teunissen is na de Ronde van Denemarken in noordelijke richting gereisd want in Noorwegen nam hij van 19 t/m 22 augustus deel aan de 9th Tour of Norway(2.Pro). De eerste etappe op donderdag 19 augustus ging van Egersund naar Sokndal (Kroheia) over 150.8km. De aankomst was bergop waardoor het veld verbrokkelde in de laatste kilometers. Mike behaalde een 7de plaats op 13 seconden van de Engelsman Ethan Hayter die rijdt voor INEOS-Grenadiers. 

De tweede etappe ging van Sirdal (Tjørhomfjellet) naar Sirdal (Fidjeland) over 185.3km. De etappe eindigde in een sprint van een groep van zo'n 20 renners. Mike sprintte naar een 3de plaats achter wederom Hayter die zijn tweede dagzege behaalde en de Belg Tosh van der Sande. In het algemeen klassement steeg Mike 4 plaatsen naar een 3de plaats.

De etappe op zaterdag 21 augustus met start en finish in Jørpeland ging over een afstand van 159.9km. Ondanks diverse aanvallen eindigde de etappe in een sprint van een groep van 35 renners waarin Mike een mooie 3de plaats behaalde achter de Deen Mads Pedersen en de Noor Alexander Kristoff. Mike liep met 4 seconden bonificatie iets in op de leider in het algemeen klassement Hayter.

Op zondag stond er de slotetappe van Hinna Park naar Stavanger over 156.5km op het programma. Deze etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd door Engelsman Matthew Wals. Mike eindigde als 4de.

Het eindklassement werd gewonnen door Ethan Hayter met 15 seconden voorsprong op Ide Schelling en 25 seconden op Mike Teunissen. Mike werd wel winnaar van de groene trui, het puntenklassement.