Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 15.08.2021
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

MtD Tour Feminin: Anne van Rooijen wint alle etappes en eindklassement

Van 13 t/m 15 augustus werd er in Nederland de MtD Tour Feminin gehouden. Dit is een 3-daagse etappewedstrijd voor nationale (club) ploegen. Op vrijdagavond 13 augustus werd de eerste etappe verreden, een wedstrijd van 65 kilometer te Gouda. In deze etappe reden de rensters van WV Schijndel - Stanza Die Making als een collectief en sterk team. Na diverse vluchtpogingen van onze rensters kwam na 45 km de beslissende ontsnapping. Eerst 6 rensters met daarbij Sanne van Heel die ervoor zorgde dat de kopgroep ontstond en iets later kwam Anne van Rooijen aansluiten met een renster van Krush Tuntap. Vanaf dat moment streden 8 rensters voor de dagwinst. Na een mooie lead out van Sanne pakte Anne de winst in de sprint van de kopgroep. Sanne eindigde als 5de. Na 35 sec won Scarlett Souren de sprint van het uitgedunde peloton voor plaats 9. Dorien Hoog Antink eindigde als 13de. Lisa van Helvoirt werd 18de en Laura Molenaar 20ste.

De tweede etappe, welke verreden werd op zaterdagmiddag in Dordrecht, was een tijdrit over 2.2 kilometer. Anne zet met 3.01 min. de snelste tijd neer en verstevigde haar koppositie in het algemeen klassement. Sanne zette de 6de tijd neer en Laura de 7de tijd. Scarlett eindigde als 11de en Dorien als 16de. Lisa werd 26ste.

De derde etappe, eveneens in Dordrecht, was een wedstrijd over 85 kilometer. Ook deze etappe werd een succes voor de rensters van WV Schijndel. Uiteindelijk won Anne voor de derde maal en maakte Scarlett met een tweede plaats het succes compleet. Voor derde plaats deed zich iets bijzonders voor, de jury kon geen verschil zien tussen Tessa Dijksman en Fleur Hofman, daarom werden zij beide 3de. De verdere uitslag is ons niet bekend dus kunnen wij nog niet zeggen hoe het ging met Sanne, Laura, Dorien en Lisa.

De slotetappe werd op zondag 15 augustus verreden in Leiden en ging over een afstand van 80 kilometer. Er ontstond hier een kopgroep van 4 rensters met daarbij Anne en Sanne. Deze vier rensters bleven vooruit en Anne zegevierde wederom. Sanne eindigde als 4de. Scarlett won de sprint van de achtervolgers voor plaats 5 en Laura werd 6de. Overige uitslagen zijn niet bekend.

Het eindklassement werd natuurlijk gewonnen door Anne. Sanne behaalde een mooie 3de plaats. Scarlett eindigde als 11de in het klassement terwijl Laura 12de werd. Dorien eindigde als 15de terwijl Lisa 18de werd.

Het sprintklassement was uiteraard ook een prooi voor Anne.

WV Schijndel - Stanza Die Making won het ploegenklassement.

Foto's dank aan Koos 't Hart en Hans Steekers