Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 04.07.2021
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Tour de France(F), week 1

Mike Teunissen neemt van zaterdag 26 juni tot en met zondag 18 juli deel aan de Tour de France. De eerste etappe ging van Brest naar Landerneau over 197.8 kilometer met diverse kleine beklimmingen van 3de en 4de categorie. Op zo'n 15 kilometer voor het einde kwam de halve Jumbo-Visma ploeg ten val doordat er een randdebiel langs de weg stond met een groot bord in haar hand met een boodschap voor opa & oma. De Duitser Tony Martin kon het bord niet ontwijken en kwam ten val. Mike, die in het wiel van zijn ploeggenoot zat, kwam ook ten val. De etappe werd gewonnen door de Fransman Julian Alaphilippe die in de slotklim wegreed van een uitgedunde groep. Mike eindigde als 178ste op 16.29 min. van Alaphilippe. Zijn verwondingen bleken gelukkig mee te vallen.

De tweede etappe ging op zondag 27 juni van Perros-Guirec naar Mûr-de-Bretagne Guerlédan over 183.5 kilometer. Mike eindigde als 129ste in een groepje op 9.06 min. van Van der Poel.

Op maandag 28 juni werd de derde etappe verreden van Lorient naar Pontivy. Deze etappe eindigde na 182.9km in een sprint van een verbrokkeld peloton. Diverse valpartijen zorgden ervoor dat renners op achterstand kwamen. In de door Tom Merlier gewonnen etappe eindigde Mike als 91ste op 1.21 min.

De vierde etappe welke ging van Redon naar Fougères over 150.4 kilometer eindigde in een massasprint die nog werd ontsierd door een valpartij van Caleb Ewan en Peter Sagan. Ewan liep een gebroken sleutelbeen op en kon naar huis. De Brit Mike Cavendish won de etappe. Mike eindigde als 62ste.

Op woensdag 30 juni werd er een individuele tijdrit verreden van Changé naar Laval Espace Mayenne over 27.2 km. Mike eindigde als 75ste op 3.22 min. van de Sloveen Pogacar die zegevierde in exact 32 minuten rond.

De etappe op donderdag 1 juli, welke ging van Tours naar Châteauroux over 160.4 kilometer eindigde in een massasprint. Cavendish was voor de tweede maal deze Tour de snelste. Mike mengde zich in het sprintgeweld en werd 15de.

Op vrijdag 2 juli wed de langste etappe van de Tour de France van 2021 verreden. De etappe ging van Vierzon naar Le Creusot over 249.1 kilometer. Vanuit het vertrek waren er diverse aanvallen maar pas na 40 kilometer kwam de ideale kopgroep er. Een kopgroep met maar liefst 29 renners waaronder de gele trui drager Mathieu van der Poel, de groene trui drager Mark Cavendish maar ook Mike en zijn ploeggenoot Wout van Aert. Deze kopgroep bleef intact tot de beklimmingen kwamen. Op het eerste colletje trok de Sloveen Matej Mohoric ten strijde. Bij een van de volgende beklimmingen moest Mike lossen en was het gedaan. Hij eindigde uiteindelijk als 74ste op 11.35 min. van Mohoric die de etappe won.

Op zaterdag 3 juli werd de bergetappe Oyonnax naar Le Grand-Bornand over 150.8 kilometer verreden. De Belg Dylan Theuns zegevierde in deze etappe. Mike eindigde in de bekende bus op 35 minuten van Theuns. Jumbo-Visma kopman Primoz Roglic zat ook in deze bus wat dus geen goed voorteken was.

Roglic ging op zondag 4 juli niet meer van start in de bergetappe van Cluses naar Tignes over 144.9 kilometer, de verwondingen die had opgelopen in het begin van deze Tour zijn hem funest geworden. Ook Mathieu van der Poel stond niet aan het vertrek in Cluses. Hij gaat zich richten op de Olympische Spelen. Mike eindigde in de door de Australiër Ben O'Connor gewonnen etappe als 101ste in een groep op ruim 31 minuten.