Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 27.05.2021
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Nathalie van Gogh zet snelste tijd neer tijdens kwalificatie NK tijdrijden

In Enkhuijzen werd op woensdag 26 mei een tijdrit in het kader van de kwalificatie voor het NK tijdrijden voor vrouwen verreden. 

Een natte druilerige en vooral ook winderige avond kon Nathalie van Gogh er niet van weerhouden een nieuw parcoursrecord op de klokken te zetten tijdens de trainingstijdrit van West-Frisia. Op de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad toonde de renster van WVS uit Nieuw-Vennep zich de snelste van het enorme startveld aan vrouwen die naar de plaatsingswedstrijd voor het NK waren afgereisd. Tevens dook ze onder het oude parcoursrecord van Maaike Boogaard.

Halverwege de tijdrit moest Van Gogh nog de snelste tussentijd laten aan de Friezin Anneke Dijkstra. Ook de de jonge Daniek Hengeveld bleek sneller. Op de terugweg, tegenwind boog de oudgediende haar achterstand echter om in ene voorsprong. Uiteindelijk klokte Van Gogh 30.15 minuten, waarmee ze ruimschoots sneller bleek dan Hengeveld (30.52 min). De in Londen woonachtige Anneleen Bosma snelde via een snelle terugweg naar de derde stek, nipt voor de Friezin Manon de Boer.

Laura Molenaar behaalde met een tijd van 31.50 min. een 9de plaats terwijl Anne van Rooijen met een tijd van 32.10 min. als 11de eindigde. Sanne van Heel eindigde als 34ste in een tijd van 33.56 min. Lisa van Helvoirt eindigde als 47ste in een tijd van 34.38 min.

In de plaatsingswedstrijd voor de elite-mannen behaalde Teun Teulings met een tijd van 29.29 min. een 50ste plaats. Dat was 3.29 min. langzamer dan Brian Megens die zegevierde in een tijd van 26 minuten rond. De voormalig Ossenaar, en nu woonachtig in Maastricht, maakt een come-back op de fiets met een plaats op het podium bij het NK tijdrijden als doel.