Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 16.05.2021
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Tour de Hongrie(H), Mike Teunissen grijpt net naast zege in derde etappe

Mike Teunissen is weer terug in wedstrijdverband. Hij nam van 12 tot en met 16 mei deel aan de Ronde van Hongarije. De eerste etappe van Siófok naar Kaposvár over 173 kilometer eindigde in een massasprint. Mike sprintte niet mee en eindigde in het peloton als 55ste.

Ook de tweede etappe, die ging van Balatonfüred naar Nagykanizsa over 182.6 kilometer, eindigde in een massaspringt. Mike eindigde als 29ste.

In de derde etappe, welke ging van Veszprém naar Tata over 141.9km, mengde Mike zich in de massasprint. Dat ging zeer goed want Mike behaalde een mooie 2de plaats achter de Duitser Phil Bauhaus. Daar was overigens een finishfoto voor nodig omdat het verschil met het blote oog niet te zien was.

De vierde etappe was een bergetappe. Deze ging van Balassagyarmat naar Gyöngyös-KékestetÅ‘ over 202.2kilometer met de aankomst bergop. Mike eindigde als 50ste op 4.25 min. van de Australiër Damien Howson die de etappe won en ook de nieuwe leider werd in het algemeen klassement.

Op zondag 16 mei werd in de hoofdstad Boedapest een wedstrijd verreden over 92.4 kilometer. Deze wedstrijd eindigde in een massasprint waarin Mike als 9de eindigde. Zijn ploeggenoot Olav Kooij werd 2de nipt achter de Belg Edward Theuns die zegevierde.

In het eindklassement, welke gewonnen werd door Damien Howson, eindigde Mike als 45ste.