Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 23.06.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Mike Teunissen wint ZLM Tour

Na een afwezigheid van een jaar was de ZLM Tour weer terug op de kalender. De ZLM Tour, met zijn roots in Schijndel, werd verreden van 19 t/m 23 juni. In Yerseke werd op woensdag 19 juni de proloog verreden over een afstand van 6.8 kilometer. Mike Teunissen kwam hier net een kleine 2 seconden te kort om zijn Jumbo-Visma ploeggenoot Jos van Emden van de overwinning te houden. Mike bleef zijn andere ploeggenoot, de Duitser Tony Martin, 44/100 van een seconde voor. Robbie van Bakel, rijdend voor Metec-THK, eindigde als 101ste op 1.04 min.

Op donderdag 20 juni een rit over 197,9 kilometer met start in het Belgische Bredene en finish in Heinkenszand verreden. De Jumbo-Visma renners moesten in de finale nog flink aan de bak toen met nog 12 kilometer te gaan sprinter Dylan Groenewegen ten val kwam. De ploeg slaagde erin om Groenewegen terug te brengen naar het peloton en hem in de slotkilometers, nadat de kopgroep gegrepen was, vooraan af te zetten. Groenewegen won de sprint voor de Let Emīls Liepiņš en de Australiër Caleb Ewan. Mike eindigde als 23ste en behield zijn tweede plaats in het algemeen klassement. Robbie eindigde als 91ste op 1.32 min.

De etappe op vrijdag ging van Etten-Leur naar Buchten over 168.1 kilometer. Deze rit eindigde in een massasprint waarin Mike een goede lead-out deed voor ploeggenoot Groenewegen. Groenewegen won voor Caleb Ewab en Mike eindigde nog als 3de waardoor hij enkele bonificatieseconden pakte. Die seconden waren goed om de leiderstrui over te nemen van ploegmaat Van Emden. Robbie van Bakel werd 105de op 1.43 min.

De finale van de voorlaatste etappe van de Ster ZLM Tour verliep chaotisch. De organisatie kon de veiligheid van de renners niet meer garanderen op plaatselijke omloop van 10 kilometer te gaan. Met nog 12 kilometer te gaan werd besloten om de laatste ronde niet meer te rijden. Jumbo-Visma wist vervolgens het beste in te spelen op de chaotische koerssituatie. De Noor Amund Grøndahl Jansen trok ten aanval nadat hij hoorde dat de koers werd ingekort, terwijl Mike het gat liet vallen op zijn ploeggenoot. In Landgraaf kon Jansen vervolgens zijn eerste profoverwinning vieren, terwijl Mike op een seconde als tweede over de eindsteep kwam. Met de bonificatieseconden deed hij goede zaken voor het algemeen klassement. In dit klassement heeft hij nu 15 seconden voorsprong op Amund Grøndahl Jansen. Robbie van Bakel werd als 100ste op 17 minuten van Amund Grøndahl Jansen geklasseerd

In de slotetappe op zondag van Eindhoven naar Tilburg over een afstand van 170.1 kilometer kwam de leiderstrui niet meer in gevaar. De etappe kwam ook door Schijndel en daar zagen we Mike Teunissen vooraan in het peloton zitten in de Jumbo-Visma trein al tempo makend achter drie koplopers. In de straten van Tilburg werden deze koplopers achterhaald. Ook andere vluchtpogingen werden te niet gedaan waardoor het een massasprint werd. De sprinttrein van Jumbo-Visma draaide dit keer niet perfect. Dylan Groenewegen werd 3de achter Caleb Ewan en Max Wallscheid. Mike kwam in de buik van het peloton over de streep en zorgde daarmee dat voor het eerst sinds 1987 een renner van Wielervereniging Schijndel deze wedstrijd won. Robbie van Bakel eindigde in de slotetappe als 94ste. In het eindklassement werd hij 98ste.