Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 26.02.2017
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Kuurne-Brussel-Kuurne(B) (+verslag)

Tegelijkertijd met de grote UCI 1.1 klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne werd er op zondag 26 februari ook een klassieker voor junioren gehouden. De junioren gingen 20 minuten na de beroepsrenners van start maar kwam eerder terug in Kuurne omdat zij maar 120 kilometer reden ipv 200 voor de profs. WV Schijndel nam hier met een ploeg aan deel, gastrenner Wim Wittenberg werd 51e terwijl Jarno van Esch in een goede positie op een ongunstig moment lek reed en de strijd moest staken omdat hij na de Oude Kwaremont en de Nokereberg de aansluiting verloor. Sjors van Zandbeek en Sep Schuurman reden een goede wedstrijd maar hadden al eerder de koers moeten verlaten. Thijs Overmeer kende een pech dag want hij viel letterlijk na 12 kilometer uit de wedstrijd.

Lees hieronder een uitgebreid verslag:

In het laatste weekend van februari stonden enkele junioren aan de start van de internationale UCI wedstrijd Kuurne Brussel Kuurne. Voor WV Schijndel stonden de volgende wedstrijd aan de start Jarno van Esch, Sep Schuurman , Thijs van Overmeer , Sjors van Zandbeek en gastrenner Wim Wittenberg.

De renners waren voor de wedstrijd allemaal redelijk gespannen want er stonden toch wel wat bekende Vlaamse hellingen op het programma die sommige alleen van TV kennen. Tijdens de voorbespreking werd er op gewezen dat op de 6de helling De Oude Kwaremont de wedstrijd definitief zal beslissen.
Direct na de neutralisatie na 10km kwam helaas Thijs zwaar ten val en was even kort buiten bewustzijn na controle van het ziekenhuis komt hij er toch goed vanaf en is hopelijk vlug hersteld voor de GP Jozon. Op de Kanarieberg komt Sjors in de problemen, vlak daarna rijdt Jarno op een zeer ongelukkig moment voor de beklimming van de Hotond lek en is samen met Sjors aangewezen op achtervolgen samen sluiten ze aan aan de voet van de Oude Kwaremont.  Helaas komt Jarno tussen de geloste renners te zitten waardoor terug komen niet meer mogelijk is,  Wim en Sep zitten hier goed bij de eerste 20 alleen is voor Sep de klim net wat te lang maar laat wel zien dat hij dit soort wedstrijden goed aan kan.

Na de Oude Kwaremont ontstaat er een eerste groep van 20 renners met Wim erbij , daar achter in de 3de groep zitten Sep en Jarno die helaas op de Nokereberg net de aansluiting missen van de tweede groep die nog terug komen aansluiten vlak voor de plaatselijke ronde. Op 12km voor de finish is er een kopgroep ontstaan van drie renners met daar bij Wim van WV Schijndel helaas worden ze weer terug gepakt en vlak daarna ontstaat de beslissende ontsnapping van 4 renners. De winnaar van de dag word de Deen Johan Langballe Tiedemann van team Herning. Wim strand in de sprint voor de 5de plaats op een 51ste plaats hier had meer ingezeten alleen gaf aan dat het beste er van af was.

Voor de renners was het een hele ervaring we hadden gerekend op een paar renners meer in de finale alleen dacht de pech daar dit keer anders over.

Volgende afspraak is:

5 Maart GP Jozon
12 Maart Nokere Koerse

http://uitslagen.dewielerbond.be/Kalender_Uitslagen/Uitslag.aspx?id=1252&datum=26/02/2017