Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 29.07.2016
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

PostNord Danmark Rundt(DK)

Mike Teunissen nam van 27 t/m 31 juli in Denemarken met de LottoNL-Jumbo formatie deel aan de PostNord Danmark Rundt. In de eerste etappe van Herning naar  Esbjerg  over 198.2 kilometer was Teunissen betrokken bij de eerste vluchtpoging van de dag samen met drie andere renners. Doordat hij de tussensprint en de bergsprint won mocht hij na afloop van de etappe twee truien ophalen. De Italiaan Daniele Bennati won de etappe door zijn medevluchter te verslaan. Op 16 sec. won Teunissen ploeggenoot Hofland de sprint om de derde plaats van uitgedund peloton van zo'n 50 renners. Teunissen eindigde als 46e. Door 3 bonificatieseconden staat hij 5e in het algemeen klassement op 25 seconden van Bennati.

In de tweede etappe van Rømø naar Sønderborg over 178 kilometer stond in het teken van werk verzetten voor de ploeg. Hij pakte ook nog een paar punten voor de bergtrui die hij behield. Met nog zo'n 20 kilometer te gaan zat zijn werk erop en raakte hij verzeild in een grote groep die op ruim 13 minuten van de eerste groep binnen kwam. Teunissen werd 79e. Probleem wat vandaag op speelde was pijn aan de rechterknie. De komen dagen moet blijken hoe de knie zich houdt.

In de etappe van Aabenraa naar Vejle over 175 kilometer met diverse kleine steile beklimmingen werd er goed huisgehouden in het peloton en viel het gehele veld uiteen. Teunissen werd 75e op 7 minuten van de Deense winnaar Michael Valgren van Tinkoff. Teunissen raakte zijn bergtrui kwijt.

Teunissen nam op zaterdag 30 juli niet meer deel aan de tijdrit over 19.6 kilometer vanwege knieklachten. "Ik heb gisterenavond in overleg met de ploeg besloten om vandaag niet meer te starten. Ik kreeg gedurende de derde rit steeds meer last. Ik zal nu moeten rusten, waarbij ik nog wel zal fietsen, maar zonder intensieve inspanningen. Zeg maar actieve rust, waarbij ook contact houd met de artsen van onze ploeg. Morgenavond vliegen we met de hele ploeg terug naar Nederland. In Nederland kan ik de blessure weer goed laten behandelen. Ik wil ook niet de Tour l'Ain in gevaar brengen, die op 10 augustus alweer begint."