Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 20.03.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Master Plaster Schaafwonden kit nu ook voor WV Schijndel

Het is een product wat je in principe nooit nodig wilt hebben want wie wil er nu vallen? Maar als het gebeurd en je hebt schaafwonden, dan wil je dat deze snel genezen. De Master Plaster Schaafwonden kit helpt je hierbij. WV Schijndel heeft sinds kort ook enkele van deze kits ter beschikking gekregen.

De Master Plaster Kit is ontwikkeld door het combineren van de kennis en ervaring van een arts, een ex-profwielrenner en 100 jaar Italiaans vakmanschap.

Sneller

Met de Master Plaster Kit geneest een schaafwond twee keer zo snel.
Het geheim van Master Plaster is de zogenaamde vochtige wondgenezing, waarbij er geen korstvorming optreedt. De wond is daardoor ook minder pijnlijk, er is minder kans op infectie en minder kans op het vormen van littekens.

Beter

De Master Plaster Kit neemt de nadelen weg van traditionele behandelingsmethoden. De pleister hecht niet aan de wond zodat het nieuwe huidweefsel niet wordt meegetrokken bij het verwijderen van de pleister. Heeft u een schaafwond op knie of elleboog? De pleister is elastisch en beweegt mee bij het buigen.

Gemak

De pleister is eenvoudig zelf aan te brengen en draagt comfortabel onder kleding en bij het sporten. De pleister is waterproof waardoor de wond schoon blijft bij het fietsen in de regen. Het vervelend plakken van kleding en beddenlakens aan schaafwonden behoort tot het verleden. Met de pleister kunt u zelfs gewoon onder de douche.

Preventief in huis

Zorg ervoor dat u de Master Plaster Kit preventief bij de hand heeft. De wond geneest beter wanneer er snel met de behandeling wordt gestart. De Master Plaster Kit is daarvoor speciaal ontwikkeld en bevat alles wat nodig is voor een professionele behandeling van schaafwonden. De kit bevat een duidelijke instructie om de wond zelf te kunnen behandelen.

Bestellen

U kunt eenvoudig via de webshop de verschillende kits en navulpakketten bestellen. Er zijn zowel kits beschikbaar voor individuele wielrenners als voor cycling teams. U kunt meer informatie terugvinden op deze website.

Master Plaster is ook toepasbaar bij andere sporten zoals skaten, hockey en voetbal. De schaafwonden die ontstaan op kunstgrasvelden zijn goed met Master Plaster te behandelen.

Fiets veilig, alleen voorkomen is beter dan genezen met Master Plaster.

 

 

Geneest twee keer zo snel

Met Master Plaster geneest de schaafwond twee keer zo snel doordat de pleister een vochtige wondgenezing mogelijk maakt. De essentie van vochtige wondgenezing is dat er geen korstvorming ontstaat en er een wondklimaat wordt geschapen waarbij de huidcellen sneller groeien. Daarnaast vermindert het de vorming van littekens.

Het is een fabeltje dat het laten opdrogen van een schaafwond de beste behandelmethode zou zijn. Een korst op de schaafwond belemmert niet alleen de groei van de huidcellen maar kan ook infectie en littekens tot gevolg hebben.

Zie meer op de pagina “Vochtige wondgenezing
Voor een goed resultaat moeten de pleisters worden gebruikt totdat de wond volledig genezen is.

Minder pijn en infecties

Schaafwond kunnen zeer pijnlijk zijn. Dit komt vooral door de korst die normaal gesproken op de wond komt. In de korst worden de uiteinden van de zenuwen ingeklemd wat de belangrijkste veroorzaker is van de pijn. De vochtige wondgenezing zorgt ervoor dat er geen korstvorming optreedt en de pijn aanzienlijk minder zal zijn.

Kostvorming heeft nog meer nadelen. De wond wordt “opgesloten” en infectie van de wond ligt op de loer. De pleister is waterdicht maar wel luchtdoorlatend. Van het afsluiten van de wond is geen sprake waardoor het risico op infecties sterk afneemt.

Indien de wond toch geïnfecteerd raakt, adviseren wij u een arts te raadplegen.

Zie meer bij “Vochtige wondgenezing

Hecht niet aan de wond

De pleister hecht niet aan de wond omdat het wondkussen is voorzien van een speciaal ontwikkelde coating. Bij het verwijderen van de pleister worden de nieuw ontwikkelde huidcellen er niet vanaf getrokken. Dit is wel het geval bij traditionele verbanden en iedere wielrenner weet ongetwijfeld hoe akelig dat voelt.

Voor een goed resultaat moet de pleister om de twee à vier dagen vervangen worden. Vervang de pleister eerder indien het wondkussen zichtbaar vuil wordt.

De pleister is elastisch

De pleister is elastisch en zeer comfortabel in het gebruik omdat deze met de huid meebeweegt. Vooral bij schaafwonden op de elleboog en de knie geeft dit enorme voordelen. Dit zijn juist de plekken waar er veel schaafwonden ontstaan.

Bij het aanbrengen van de pleister hou de knie of de elleboog licht gebogen.

Gemakkelijk & Comfortabel

De pleisters zijn eenvoudig zelf aan te brengen. Een extra beschermfolie aan de buitenkant van de pleister zorgt ervoor dat de plakrand niet gaat kreuken bij het aanbrengen. Deze beschermfolie wordt pas verwijderd na het aanbrengen van de pleister. Trek hiervoor aan de blauwe strip.

De pleister draagt comfortabel onder kleding, ook bij het sporten. De pleister is waterdicht en er sijpelt geen wondvocht door de pleister heen naar bijvoorbeeld naar uw lichte shirt of overhemd. Bij het sporten in bijvoorbeeld slecht weer blijft de wond mooi schoon.

Onder de douche

Met de Master Plaster kunt u gewoon onder de douche. De pleister is waterdicht en aan vier zijden voorzien van een stevige plakrand. Het douchewater dringt niet naar binnen. Voorwaarde is wel dat de pleister goed is aangebracht: zonder openstaande plooien. Bij sterke haargroei kan het douchewater onder de plakrand komen. Met de schhfwondenit wordt daarom ook een scheermesje meegeleverd. In de kit treft u tevens een handleiding aan voor het behandelen van schaafwonden.

Zie meer bij “stappenplan schaafwondbehandeling

Plakt niet aan kleding en lakens

Een nachtmerrie van iedere wielrenner: na een val de volgende ochtend wakker worden waarbij de lakens aan de wond zijn vastgeplakt. Dit herhaalt zich bij het aankleden: de kleding hecht zich aan de wond.
Het vastplakken aan lakens en kleding isverleden tijd!