Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 23.10.2016
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Abu Dhabi Tour

De eerste etappe Abu Dhabi Tour over 147 kilometer met start en finish in Madinat Zayed eindigde in een massasprint. De Giant-Alpecin renners met daarbij Koen de Kort brachten John Degenkolb in de slotkilometers in stelling voor de massasprint. Degenkolb werd in het duel om de dagzege afgetroefd door de Italiaan Giacomo Nizzolo. De Engelsman Mark Cavendish werd 3e. De Kort kwam in het peloton als 48e over de eindstreep.

De Giant-Alpecin formatie nam in de tweede etappe met start en finish in Abu Dhabi over 115 kilomter zijn verantwoording toen enkele renners voorop reden. Twee man werden opgeofferd om samen met andere ploegen de vluchters terug te halen. Het was kantje boord want de vluchters werden pas in de laatste kilometer gegrepen. Doordat op dat moment de overige renners van Giant-Alpecin niet goed zaten zat er geen lead-out en goede sprint meer in voor Degenkolb die daardoor pas als 30e eindigde. De Kort werd 86e op 35 seconden van Engelsman Mark Cavendish die sprint won. Voor zaterdag staat er een etappe over 150 kilometer op het programma met finish bergop. Dus geen massasprint.

De Kort heeft in de Koninginnerit van de Abu Dhabi Tour op zaterdag 22 oktober een 22e plaats behaald. Hij wist zich in tijdens de slotklim van de etappe van Al Ain naar Jebel Hafeet over 150 kilometer lang van voren te houden in het gezelschap van ploeggenoot Martijn Tusveld. Tusveld hield nog langer stand en behaalde een 9e plaats op 1'28" van de Est Tanel Kangert die de rit won met 17 seconden voorsprong op de Ier Nicolas Roche. De Spanjaard Alberto Contador werd 5e op 50 seconden. De Kort had een achterstand van 4.04' op Kangert.

De laatste wedstrijd van De Kort voor Giant-Alpecin zit erop. Op zondag 23 oktober reed hij zijn laatste officiële wedstrijd voor de ploeg waar hij 8 jaar lang voor uitkwam. De slotetappe van de Abu Dhabi Tour over 143 kilometer met start en finish in Abu Dhabi bracht helaas niet het gewenste resultaat. In de laatste kilometers richting de te verwachten massasprint raakten de Giant-Alpecin renners elkaar kwijt waardoor Ramon Sinkeldam voor eigen succes moest gaan en nog 6e werd. De Kort eindigde als 16e en John Degenkolb kwam niet verder dan een 25e plaats. De Engelsman Mark Cavendish zegevierde. In het algemeen klassement, welke gewoon werd door de Est Kangert, eindigde De Kort als 20e.